Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Το 2014 είναι το θερμότερο έτος που καταγράφηκε ποτέ

Το 2014 είναι το θερμότερο έτος που καταγράφηκε ποτέ



Για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια των ωκεανών και της ξηράς ήταν 10,3 βαθμοί Κελσίου, ξεπερνώντας κατά 1,05 βαθμό τη μέση θερμοκρασία του προηγούμενου αιώνα.


Οι δέκα πρώτοι μήνες του 2014 ήταν για όλο τον πλανήτη οι θερμότεροι που έχουν καταγραφεί από τότε που έχει ξεκινήσει να καταγράφεται η θερμοκρασία, το 1880, ανακοίνωσε σήμερα η Αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).


Για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2014, η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια των ωκεανών και της ξηράς ήταν 10,3 βαθμοί Κελσίου, ξεπερνώντας κατά 1,05 βαθμό τη μέση θερμοκρασία του προηγούμενου αιώνα.


Ο Οκτώβριος ήταν επίσης ο τρίτος συνεχόμενος μήνας και ο πέμπτος των τελευταίων έξι μηνών που σημειώθηκε θερμοκρασία-ρεκόρ σε όλο τον πλανήτη. Ο Ιούλιος του 2014 ήταν ο τέταρτος θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ.


Η θερμοκρασία στην επιφάνεια των ωκεανών ήταν τον Οκτώβριο η πιο αυξημένη που έχει καταγραφεί ποτέ για τον μήνα αυτό, ξεπερνώντας κατά 0,62 βαθμό τη μέση θερμοκρασία του 20ού αιώνα.

Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο/Skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου